Fire av ti vil fortsette i arbeid etter fylte 66 år

En ny meningsmåling viser at 42 prosent av befolkningen ønsker å fortsette i arbeid etter fylte 66 år, forutsatt at de har valget og helsa holder.

Mange ønsker å stå lenge i arbeidslivet.  Foto: Jarl Fr. Erichsen / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Oslo: Det viser en undersøkelse Ipsos MMI har utført for Dagbladet.

Deltakerne av undersøkelsen ble spurt «Forutsatt at du kan velge fritt: Ved hvilken alder kunne du tenke deg å tre helt ut av yrkeslivet». 16 prosent svarte i alderen 17-61 år, 42 prosent 62-65 år, 14 prosent 66-67 år, 19 prosent 68-70 år og 9 prosent i alderen 71-99 år.

– Økonomi og helse avgjør i stor grad hvor lenge folk ønsker å jobbe, sier seniorforsker Robert Salomon ved Arbeidsforskningsinstituttet til avisen, og legger til at en god del personer vil ikke få en brukbar pensjon hvis de går av tidlig.

På forsiden nå