Ap: – Regjeringen gjør ikke nok mot arbeidskriminalitet

Oslo (NTB): Ap-leder Jonas Gahr Støre anklager regjeringen for å være for passiv i møte med økende arbeidslivskriminalitet.

Saken oppdateres.

Statsminister Erna Solberg (H) måtte svare på hva regjeringen gjør for å hindre økt arbeidslivskriminalitet og en utvikling med flere utrygge jobber av dårlig kvalitet, da hun møtte i Stortingets spontanspørretime onsdag.

– På begge sider av Atlanteren opplever vi uro blant folk knyttet til arbeidslivet. Folk opplever at jobben er usikker, hyppige innslag av sosial dumping og kriminalitet i flere bransjer. I USA er det lav ledighet, men jobbene er av dårlig kvalitet og mange må ha to og tre jobber for å klare seg, uttalte Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Han viste til at regjeringen selv har uttalt at arbeidskriminaliteten er blitt mer omfattende, grovere og mer sammensatt, og anklaget regjeringen for å møte denne utviklingen med passivitet.

– Vi følger opp vår handlingsplan mot arbeidslivskriminalitet, og vi ser nå tydelig resultater av dette. Det er flere saker som løses og etterforskes, og som bidrar til mer ryddige forhold. Vi følger opp dette arbeidet på en mye mer systematisk måte enn tidligere, svarte Solberg. (©NTB)

På forsiden nå