Norske 15-åringer klatrer på PISA-rangeringen

Oslo (NTB): Norske 15-åringer gjør det klart bedre i naturfag, matematikk og lesing enn for tre år siden, viser årets PISA-rangering.

Saken oppdateres.

Norge ligger nå over OECD-snittet i alle tre disipliner, viser den internasjonale kartleggingen.

Det er en fremgang siden forrige test i 2012 da Norge lå under snittet både i matte og naturfag, og kun over snittet i lesing.

På tre år har norske 15-åringer hatt en fremgang på tre poeng i naturfag, fem poeng i lesing og ett poeng i matematikk. 24 land ligger over OECD-snittet i alle tre disipliner, og Norge er akkurat inne i denne gruppen med 24.-plassen, foran land som Sverige, USA, Frankrike, Russland og Spania.

Singapore, Japan, Estland, Kinesisk Tapei (Taiwan) og Finland topper rangeringen, som tester 15-åringer i 72 land og områder. Norge er tredje beste land i Norden etter Finland (5. plass) og Danmark (21. plass). (©NTB)

På forsiden nå