Politiet må få ned passkøene før sommerferien

Politidirektoratet har gitt politidistriktene beskjed om å utvide antall timer for bestilling av pass. Flere steder i landet er det en måneds ventetid.

Mange hadde stilt seg opp i kø utenfor politihuset i Trondheim en morgen i begynnelsen av mai.  Foto: MARTIN ANDERSEN

Saken oppdateres.

Mange politidistrikter har innført elektronisk timebestilling for folk som trenger nytt pass. Før sommerferien er pågangen ekstra stor, og mange steder er det inntil fire ukers ventetid.

I et telefonmøte onsdag fikk landets politimestre beskjed fra Politidirektoratet om å sette inn tiltak for å redusere køene, skriver Dagbladet.

Adresseavisen har i flere artikler skrevet om den lange ventetiden for passbestilling i Trondheim.

Mens Adresseavisen i starten av mai fikk time til passbestilling på dagen i Oslo og Kristiansand, var ventetiden i Trondheim halvannen måned.

Pågang

Søndre Buskerud politidistrikt opplyser at de der har hatt stor pågang av folk fra Oslo og Akershus fordi det har vært sprengt pågang der.

På Oslo lufthavn har politiet også merket større pågang av folk som ber om nødpass.

– Vi har hatt en stor økning av folk som kommer hit for å få nødpass fordi det ikke har vært mulig å få pass hos politiet på hjemstedet. Noen rett og slett forlanger at vi skal kunne skaffe dem pass fordi flyet går om kort tid, sier fungerende seksjonsleder ved Gardermoen politistasjon, Atle Opheim.

Han understreker at politiet hjelper så godt de kan, men at passløse reisende må vente dersom politiet er opptatt med viktigere oppgaver.

Lovte bedring

I forrige uke lovte politimesteren i Trøndelag Nils Kristian Moe bedring i situsasjonen for passbestilling i Trondheim sentrum.

Fra og med 19. juni skal passkioskene ved Sentrum politistasjon holde åpent fra klokken 08.00 til klokken 20.00, ifølge politimesteren.

- Vi ser at folk har problemer med å komme inn i passkøen vår. Jeg regner med at vi vil ta unna det meste når vi utvider tilbudet, sa Moe til Adresseavisen da.

LES OGSÅ: Sjekk passkøen i Trondheim fredag morgen

På forsiden nå