Skoleelever vitne til flystyrt utenfor Holmestrand

To menn i 40-årene omkom da et akrobatfly styrtet i en kornåker utenfor Holmestrand tirsdag ettermiddag. Flere skoleelever var vitne til det som skjedde.

Saken oppdateres.

Flyet gikk ned i nærheten av Ekeberg skole vest for Holmestrand sentrum like før klokka 12.30. Om bord var to menn fra Holmestrand på 47 og 48 år, som begge mistet livet i ulykken.

Mange skolebarn så den dramatiske styrten, og flere vitner har fortalt at det virket som motoren stanset mens flyet var i luften, skriver lokalavisen Jarlsberg Avis.

Flyet av typen PITT hadde tatt av fra Torp flyplass bare ti minutter før det styrtet. Øyenvitner forteller til NTB at de så flyet gjøre akrobatiske øvelser i lufta før det plutselig stanset og gikk i bakken. Et tydelig brak kunne høres da flyet traff bakken i kornåkeren.

– Flyet har vært observert over samme område flere ganger den siste tiden, sier Ole Morten Eriksen, som bor i nærheten av havaristedet.

En høyspentledning går over jordet der flyet styrtet, men det er ikke kjent om dette har vært en faktor i forbindelse med flystyrten.

– Det kom et Sea King redningshelikopter til stedet etter kort tid, men det ble bare hengende i luften over havaristedet en stund før det igjen forlot området, forteller Eriksen videre.

Det var mange vitner til hendelsen, også skolebarn. Holmestrand kommune etablerte raskt et kriseteam og var tirsdag ettermiddag til stede ved Ekeberg skole. Politiet har oppfordret vitner til ulykken om å ta kontakt.

– Under informasjonsmøtet ute i skolegården spurte rektor om noen av barna hadde sett flyet. Da var det mange som rakte opp hånden, sier en person på stedet til Jarlsberg Avis.

Brannvesenet var framme på ulykkesstedet åtte minutter etter at alarmen gikk. Da var allerede ambulansepersonell på plass. Statens havarikommisjon for transport ankom tirsdag ettermiddag Holmestrand og arbeidet på stedet utover dagen.


§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå