Justisministeren vil ikke kommentere Jensen-dommen

Justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) sier han ikke kan kommentere dommen mot ekspolitimannen Eirik Jensen før den er rettskraftig.

Saken oppdateres.

Jensen, som mandag ble dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og medvirkning til smugling av store mengder narkotika, valgte å ta betenkningstid etter den knusende dommen. Han har 14 dager på seg til å anke saken.

– Jeg ber om forståelse for at jeg ikke kan kommentere en dom som ikke er rettskraftig, sier justisminister Per-Willy Amundsen.

Han sier det er viktig både for tilliten til rettsstaten, og for den som utsettes for mistanke, at saker om mulig korrupsjon og andre alvorlige lovbrudd følges opp på en grundig måte.

– Spesialenheten for politisaker er et selvstendig og riksdekkende organ som er opprettet for å etterforske saker som gjelder spørsmålet om ansatte i politiet har begått straffbare handlinger i tjenesten, fremholder Amundsen.

– Saken viser at dette organet har tatt denne typen saker på alvor. Jeg forutsetter at politiet og påtalemyndigheten trekker eventuelle lærdommer av det som har fremkommet under saken, avslutter justisministeren.

(©NTB)

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå