Kvinne nekter for å ha drept to menn i Kristiansand

En kvinne i 40-årene er pågrepet og siktet for to drap i Kristiansand i 2002 og 2014. Kvinnen stiller seg uforstående til siktelsen, ifølge hennes forsvarer. 

Fungerede påtaleleder for Agder politidistrikt Cecilie Pedersen Hille under pressekonferansen på politihuset i Kristiansand. Etter gårsdagens knivstikkingen på Sørlandssenteret der en person døde.   Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Politiet har etterforsket saken siden 6. april 2014, da en mann i 60-årene ble funnet død på et hotellrom i Kristiansand.

– Obduksjonsrapporten viste at fornærmede døde av forgiftning. Mannen og den siktede er tidligere samboere og har to mindreårige barn sammen, sa fungerende påtaleleder Cecilie Pedersen Hille i Agder politidistrikt under en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Hun sier at mistanken mot kvinnen er blitt gradvis styrket siden 2014. Saken fra 2014 førte politiet på sporet av den andre drapssaken.

– Etterforskning av 2014-saken har gitt politiet tilstrekkelig grunnlag for å mistenke henne for å ha tatt livet av en annen person tilbake i 2002, sier Hille.

Familierelasjon

Fornærmede i denne saken var en mann i 50-årene som ble funnet død i sin egen bolig 27. mars i 2002. Den siktede og fornærmede hadde en familierelasjon.

– Når det gjelder dødsårsak, kan ikke politiet gi noen opplysninger om dette. Av hensyn til den videre etterforskningen kan politiet heller ikke gå inn på hva som er grunnlaget for mistanken mot siktede, sier Hille.

Hun forklarer at det var en opplysning fra etterforskningen av 2014-saken som gjorde at 2002-saken ble gjenopptatt. Den ble i sin tid henlagt som intet straffbart forhold.

– Når det gjelder siktedes motiv i disse to sakene, kan vi ikke kommentere det på nåværende tidspunkt, sier Hille.

– Uforstående

Den siktede kvinnen er en etnisk norsk kvinne bosatt i Kristiansand. Hun er ikke tidligere domfelt.

Foreløpig er hun ikke avhørt av politiet, men hun har snakket med sin forsvarer, advokat Ole Andreas Thrana.

– Hun stiller seg uforstående til siktelsen og er selvfølgelig preget av denne, sier han til NTB.

Han sier at kvinnen ikke kommer til å samtykke når hun framstilles for varetektsfengsling onsdag.

Etterforsker videre

Politiet opplyser at de nå går inn i en hektisk etterforskningsfase.

– Det vil bli gjennomført avhør av vitner og siktede, ransaking og tekniske undersøkelser, sier fungerende påtaleleder Hille.

Kripos har bistått Agder-politiet i etterforskningen siden januar 2016, og de bistår fortsatt i saken.

På forsiden nå