Mann ilagt kontaktforbud i store deler av to fylker

En mann skal gå med omvendt voldsalarm i fire år etter å ha brutt besøksforbud overfor ekssamboeren. Han vil ikke kunne ferdes på store deler av Østlandet. 

Saken oppdateres.

Høyesterett har forkastet anken fra en mann (56) som av Borgarting lagmannsrett ble dømt til ett års fengsel og kontaktforbud med elektronisk kontroll, såkalt omvendt voldsalarm. Han vil ikke kunne ferdes i det aller meste av Østfold, og store deler av Akershus. Den straffedømte kan heller ikke reise med fly eller oppholde seg i områder uten mobildekning.

Til sammen kan ikke mannen bevege seg i et område som er 3.900 kvadratkilometer stort.

Mannen har flere ganger brutt besøksforbudet overfor en tidligere samboer og har kommet med en rekke grove trusler mot henne og hennes familiemedlemmer.

Omvendte voldsalarmer er elektronisk fotlenker som gjør at voldsutøvere kan overvåkes, og er knyttet til en alarm som går hos politiet dersom voldsutøveren kommer innenfor en viss beskyttelsessone rundt voldsofre.

(©NTB)

På forsiden nå