Thommessen til Kina med nordiske og baltiske kolleger

Stortingspresident Olemic Thommessen reiser til Kina på offisielt besøk sammen med både nordiske og baltiske kolleger.

Saken oppdateres.

Formålet med Kina-besøket 7. til 11. januar er å styrke forbindelsene mellom de nordisk-baltiske parlamentene og den kinesiske folkekongressen.

Bortsett fra folketingspresident Pia Kjærsgaard i Danmark deltar parlamentspresidentene i alle de såkalte NB8-landene i besøket. Det er Maria Lohela, som er talmann – tilsvarende president – i den finske riksdagen, som koordinerer besøket.

– Vårt besøk til Kina åpner for felles informasjonsutveksling, noe som kan bidra til tettere koordinering og en felles tilnærming til viktige internasjonale problemstillinger. Dette er viktig i en tid med raske omveltninger og store regionale og globale utfordringer som for eksempel situasjonen i Ukraina, den spente situasjonen på den koreanske halvøya og arktiske spørsmål, sier Thommessen.

(©NTB)

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå