Nettavisen publiserte torsdag ettermiddag et notat avisen først hevdet var et "internt partinotat" om Giske-varslene, med etterlatt inntrykk av at det var et internt saksnotat som beskrev hva varslene mot nestleder Trond Giske gikk ut på.

Senere på kvelden endret Nettavisen dette til å være «et internt notat» - men fastholdt at «det kom fra Arbeiderpartiet».

GISKE PÅ FACEBOOK: - Det er kommet flere grunnløse og falske varsler med påstander og beskrivelser jeg på det sterkeste bestrider

- Fabrikkert

Kilder i partiledelsen beskrev torsdag kveld for Adresseavisen Nettavisens dokument som et«fabrikkert falsum».

Flere av varslerne reagerte også svært sterkt på gjengivelsen:

- Dette er ikke i nærheten av det jeg har varslet om. Det føles vondt å lese en forfalsket og sminket versjon av det jeg i fortrolighet har varslet til Arbeiderpartiet, sa en av varslerne til VG torsdag kveld.

Saken i Nettavisen ble utstyrt med en kort avslutning om at «Nettavisen tar forbehold om at opplysningene ikke er fullstendige».

Nettavisen mente likevel notatet var dekkende nok til å invitere leserne sine til nettavstemning avstemming om hvorvidt varslene var «bagatellmessige», «mindre alvorlige», «alvorlige» eller «svært alvorlige».

Ikke fra partikontoret

Nå avviser partisekretær Kjersi Stenseng at notatet er dekkende for saken - og partikontoret, som håndterer varslene, ikke har noe som helst å gjøre med notatet.

- I går kveld publiserte Nettavisen en sak der de gjenga et såkalt internt notat som beskrev varsler om seksuell trakassering som er kommet inn til Arbeiderpartiet. For meg er det viktig å understreke at dette notatet har ingenting med partikontoret å gjøre, og det er heller ikke dekkende for sakene. Vi har ingen kjennskap til hvor notatet kommer fra. Det som bekymrer meg mest er at saken til Nettavisen gjør den allerede vanskelige situasjonen for de berørte enda vanskeligere. Jeg er også urolig for at dette hever terskelen for andre som har historier de ønsker å fortelle til oss, skriver partisekretær Kjersti Stenseng på Facebook fredag formiddag.