Grande: Stor dag i Venstres historie

Trine Skei Grande sier det var på tide at Venstre igjen kom tilbake i regjering. Hun er fornøyd med kulturministerstillingen: – Jeg fikk jobben jeg ønsket meg.

Påtroppende kulturminister Trine Skei Grande (V) mottar nøkler til kontoret av avtroppende kulturminister Linda Cathrine Hofstad Helleland (H) under en nøkkeloverrekkelse i Kulturdepartementet. Hun hadde med to gaver til den nye statsråden.   Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Saken oppdateres.

– Det er tolv år og tre måneder siden sist vi var i regjering. Vi er laget for å være et regjeringsparti, og det er på tide at vi kom tilbake. Dette er en stor dag i Venstres historie, sa Grande (V), da hun møtte pressen etter at den nye regjeringen ble presentert onsdag.

Hun var svært fornøyd med å ha blitt utnevnt til kulturminister.

– Jeg fikk den jobben jeg ønsket meg. Det er her engasjementet mitt er, og her jeg bruker fritida mi, sa hun, og uttrykte glede over at partiet har fått til sammen tre statsråder.

Trøndere

Både Hofstad Helleland og Grande er trøndere. Da Helleland ville gi Skei Grande et Rosenborg-skjerf i velkomstgave var Venstre-lederen tydelig på at det er Vålerenga som er hennes lag. Likevel, det var likhetene og det kommende samarbeidet som var hovedbudskapet da Trine Skei Grande overtok kontoret fra den avtroppende kulturministeren. Linda Hofstad Helleland går til jobben som barne- og likestillingsminister, og sammen med Kulturdepartementet skal hun arbeide for å bekjempe barnefattigdom, blant annet gjennom idrett og kultur.

Tre til Venstre

I tillegg til Grande er Ola Elvestuen utnevnt til klima- og miljøminister, mens Iselin Nybø blir statsråd for forskning og høyere utdanning.

Påtroppende kulturminister Trine Skei Grande (V) mottar nøkler til kontoret av avtroppende kulturminister Linda Cathrine Hofstad Helleland (H) under en nøkkeloverrekkelse i Kulturdepartementet.  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Ola har jobbet med dette feltet nesten hele livet, og med flyttingen av Enova til Klima- og miljødepartementet får vi et tungt departement. Det er viktig for Venstre for å få satt ut i livet de målsettinger vi har fått støtte for, sa Grande.

Hun mener også at utdanning- og forskningsfeltet er viktig for klimapolitikken, og mener Nybø vil løfte dette feltet.

– Det er viktig for den grønne omstillingen, sa Grande.

– Jeg har sagt at det er Venstres jobb å påvirke regjeringen til å bli grønnere, rausere og ta mer sosiale valg, og jeg mener vi har klart det, sa Grande.

Påtroppende kulturminister Trine Skei Grande (V) mottar nøkler til kontoret av avtroppende kulturminister Linda Cathrine Hofstad Helleland (H) under en nøkkeloverrekkelse i Kulturdepartementet.  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

 
På forsiden nå