Politiet skal samarbeide med Redningsselskapet

Politiet har inngått en beredskapsavtale med Redningsselskapet som åpner for bruk av 50 redningsskøyter langs hele norskekysten.

Saken oppdateres.

Avtalen ble undertegnet onsdag og trådte i kraft torsdag, skriver Redningsselskapet i en pressemelding. Samarbeidet er inngått for å sikre politiet raskere responstid til sjøs ved politioperasjoner.

– Mobilitet til sjøs er viktig for politiet, og jeg er glad for at vi har fått denne avtalen på plass, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård.

Avtalen innebærer at Redningsselskapet får 3,4 millioner kroner i året. Alt utover 100 oppdrag skal det betales ekstra for, får NTB opplyst fra Redningsselskapet.

Avtalen sikrer politiet tilgang til å rekvirere Redningsselskapets 50 redningsskøyter i akutte situasjoner. Dersom politiets behov skulle kollidere med et akutt redningsoppdrag, vil derimot dette gå foran.

– Vi er svært glade for denne avtalen. Erfaringen fra 22. juli 2011 viser hvor viktig det er med god samhandling mellom ressursene, sier generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet.

(©NTB)

På forsiden nå