Støre mener det er for tidlig med Giske-comeback i Trøndelag

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener ikke tiden er inne ennå for at Trond Giske får tillitsverv i Trøndelag Ap.

Saken oppdateres.

Trondheim Ap har foreslått Trond Giske som kandidat til styret i Trøndelag Ap, skrev Adresseavisen i forrige uke.

Fylkeslaget skal velge ny ledelse på årsmøtet i begynnelsen av april. En plass sentralt i ledelsen i fylkeslaget kan i så fall gi Giske en plass i Arbeiderpartiets landsstyre, der hvert fylkeslag har to plasser.

Overfor VG kommenterer Ap-leder Jonas Gahr Støre saken slik:

– Jeg har tillit til at valgkomiteen i Trøndelag Arbeiderparti gjør en klok vurdering når det skal foreslå medlemmer i det nye fylkespartiets styre. Jeg har sagt at det må være mulig å gjenvinne tapt tillit. Men i tilfeller der det har vært brudd på partiets retningslinjer i nær fortid, bør det gå noe tid før man får nye tillitsverv i partiorganisasjonen, skriver Støre til avisen.

- Trønderne jobber fritt

Leder i valgkomiteen, stortingsrepresentant Ingvild Kjerkol, åpner imidlertid ifølge VG  for å trosse Støre. Hun gjør det klart at hun ikke vil garantere at fylkespartiet vil følge den klare oppfordringen fra partilederen.

– Valgkomiteen jobber fritt og uavhengig og skal sette sammen et styre med god geografisk spredning og med kandidater som medlemmene har tillit til. Så er det til slutt opp til årsmøtet i Trøndelag Arbeiderparti å velge sine styremedlemmer, sier hun på spørsmål om hva hun tenker om at partilederen nå forsøker å legge føringer på komiteens arbeid, opplyser Kjerkol til VG.

Hun legger til at det Støre sier nå, er det samme som han sa da saken mot Giske ble avsluttet, og at han har tillit til at Ap i Trøndelag gjør kloke vurderinger.

- Det tar vi med oss videre i arbeidet med innstillingen, sier Kjerkol til VG.

Les bakgrunn: Vil gi Trond Giske maktposisjon i Trøndelag

Les også: Trond Giske var åpen for å bli Rune Olsøs arvtaker

Trond Giske trakk seg i januar fra nestledervervet i Arbeiderpartiet som følge av flere varsler mot ham. Varslene er knyttet til seksuell trakassering og upassende oppførsel. Giske har også mistet sin plass i Aps sentralstyre. Trond Giske kommer fra Trondheim og er innvalgt på Stortinget fra Sør-Trøndelag.

Les også: - Oppsiktsvekkende og umusikalsk

10. februar ble han tatt varmt imot da han talte under stiftelsesmøtet i Orkland Ap. Han innledet da med å beklage at han hadde gjort feil og ikke vært seg sin rolle og maktposisjon bevisst.

Les alle sakene om Trond Giske her


Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

På forsiden nå