Verdien av sjømateksporten økte med 2 prosent

Mengden eksportert sjømat var den samme i årets fire første måneder som i fjor, men næringen tjente 2 prosent mer på det som ble sendt ut av landet. 

Saken oppdateres.

– Høye torske- og hysepriser fortsetter å bidra til å trekke opp verdien på norsk sjømat. Til tross for en sesong med mye godt vær har lavere kvoter ført til lavere fangster i år enn i fjor, sier analytiker i Sjømatrådet, Ingrid Kristine Pettersen.

Norge eksporterte 927.000 tonn sjømat for totalt 31,5 milliarder kroner første tertial. Volumet er på samme nivå, mens verdien økte med 485 millioner kroner eller 2 prosent, sammenlignet med de fire første månedene i fjor. I april var eksportvolumet ned 4 prosent, mens verdiveksten var på 847 millioner kroner eller 12 prosent.

Det ble eksportert litt mer fersk, hel skrei i første tertial år sammenlignet med i fjor, til økte priser. Det gjør at næringen har oppnådd en eksportrekord for skrei med en verdi på nesten 200 millioner kroner, ifølge Pettersen.

Laksen er Fastlands-Norges fortsatt mest populære eksportartikkel: Norge eksporterte 320.000 tonn laks til en verdi av 21 milliarder kroner hittil i år. Det er en økning på 16.000 tonn eller 5 prosent. Verdien er på samme nivå som i fjor.

(©NTB)

På forsiden nå