Luftambulanse hindret av drone på Dovre

Da en skadd pasient skulle flys til sykehus etter en ulykke på Dovre, ble helikopteret hindret av en drone. Politiet reagerer.

Saken oppdateres.

Hendelsen fant sted etter en frontkollisjon på E6 ved Fokstugu 6. juli i år.

Luftambulansen var i ferd med å frakte vedkommende til sykehus, da besetningen ble oppmerksom på en drone rett ved. Helikopteret ble derfor stående på bakken inntil dronen hadde landet, opplyser Innlandet politidistrikt.

– Vi ønsker ikke at publikum skal fotografere på skadesteder, og da særlig ikke på en slik måte at hjelpearbeidet blir forstyrret eller hindret, sier Renate Zimmermann, leder for felles enhet for operativ tjeneste.

Politiet oppfordrer på det sterkeste at publikum ikke hindrer eller forstyrrer nødetatenes arbeid på et skadested og viser til lovverket for modellfly og andre førerløse fartøy. De lyktes ikke i å finne eieren av dronen.

En mann i 60-årene mistet livet i ulykken. Ifølge politiet var det heldigvis ikke fare for livet til den andre skadde da helikopteret ble hindret av dronen.

(©NTB)

På forsiden nå