Skogen Lund går av som NHO-sjef – blir ny Schibsted-topp

Hun roses for at hun har gitt nytt liv til trepartssamarbeidet i norsk arbeidsliv. Nå går Kristin Skogen Lund til toppjobben i Norges største mediekonsern.

Saken oppdateres.

Kristin Skogen Lund slutter som administrerende direktør i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) for å bli ny konsernsjef i Schibsted Group.

Gjennom seks år i sjefsstolen i den mektige arbeidsgiverforeningen har hun blant annet ledet NHOs forhandlingsdelegasjon i lønnsoppgjørene, der LO har vært motpart. LO-lederen roser Skogen Lund for arbeidet hun har gjort.

– Kristin har bidratt til å gi nytt liv til partssamarbeidet mellom LO og NHO, som er så viktig for den norske samfunnsmodellen og norske arbeidsplasser, sier LO-lederen til NTB.

Også arbeidsminister Anniken Hauglie (H) trekker fram samarbeidet om arbeidspolitikken.

– Kristin har vært viktig for trepartssamarbeidet og vil uten tvil bli savnet. Kristin har også jobbet utrettelig for økt likestilling i arbeidslivet og vært en forkjemper for å få flere kvinner inn i mannsdominerte yrker, sier Hauglie til NTB.

– Vemodig

Leder i Stortingets arbeidskomité, Erlend Wiborg (Frp), mener Kristin Skogen Lund har modernisert norsk arbeidsliv.

– Hun har vært tydelig, nytenkende og til å stole på. Hennes tydelighet har vært viktig for trepartssamarbeidet i arbeidslivet, sier Wiborg til NTB.

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener den avtroppende NHO-lederen har vært en tydelig og markert stemme for norsk næringsliv og NHO.

– Skogen Lund har vist mot ved å slå ring om viktige velferdsreformer som pappapermen, fordi slike ordninger både er bra for familien og for bedriftene, sier Støre til NTB.

– En rollemodell

Likestillingsombud Hanne Bjurstrøm mener at Kristin Skogen Lund som NHO-sjef har vært en god rollemodell for både kvinnelige og mannlige ledere.

– Hun har vært et godt eksempel på at det fint går an å kombinere profesjonalitet og dyktighet med å være lyttende og åpen. Så har hun også vært tydelig på todelt foreldrepermisjon og at det er mulig å inneha krevende lederposisjoner hvis man har et likestilt familieliv, sier Bjurstrøm.

Schibsted deler opp

Ansettelsen av Skogen Lund som ny toppsjef i Schibsted skjer samtidig som mediekonsernet deles opp i to, der et nytt internasjonalt selskap – foreløpig kalt MPI – skal konsentrere seg om internasjonale rubrikkannonser. Dette selskapet skal ledes av nåværende konsernsjef Rolv Erik Ryssdal.

– Jeg er veldig glad for å kunne ønske Kristin Skogen Lund velkommen som Schibsteds nye konserndirektør. Jeg er overbevist om at hun er den rette lederen for den nye fasen som Schibsted nå går inn i, sier Schibsteds styreformann Ole Jacob Sunde.

Tilbake til Schibsted

Skogen Lund er ikke helt ukjent med mediebransjen og Schibsted-konsernet.

– Det blir vemodig å slutte i NHO etter seks helt fantastisk spennende og meningsfylte år, men jeg gleder meg samtidig stort til å begynne i Schibsted – et spennende selskap som jeg kjenner godt etter mange år i ulike stillinger der fra 1998 til 2010, sier Skogen Lund i en pressemelding.

Skogen Lund tiltrådte som administrerende direktør i NHO i november 2012. Kristin Skogen Lund vil stå til disposisjon for NHO fram til 1. desember. Ole Erik Almlid, som fungerer som administrerende direktør mens Skogen Lund i høst går på Forsvarets høgskole, vil fortsette som fungerende NHO-sjef inntil ny leder er på plass.

På forsiden nå