DN: Giske og N'jie ut mot mediedekning på internt seminar

Samboerparet Trond Giske og Haddy N'jie tok et oppgjør med medienes dekning på et internt seminar for VGs nyhetsredaksjon, ifølge Dagens Næringsliv.

Her er samboerparet Trond Giske og Haddy N'jie ved en tidligere anledning.  Foto: NTB Scanpix

Saken oppdateres.

Seminaret ble holdt fredag under tittelen «De har stått i mediestormen i 2018. Slik opplevde de det – og slik var VGs dekning».

Nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken i VG beskriver møtet som «veldig lærerikt og interessant», men vil ikke gå inn på detaljer fra møtet.

LES OGSÅ: Trond Giske mister plassen i Aps sentralstyre

Skulle ikke referere fra møtet

- De var invitert til seminaret vårt under forutsetning at det som ble sagt, skulle holdes der. Det gjorde vi for at de kunne ha en åpen og ærlig dialog med VGs journalister, sier hun.

Ifølge Dagens Næringsliv stilte N'jie seg kritisk til at VG ikke publiserte innholdet i anklagene mot Giske, som hun mente gjorde det umulig for dem å tilbakevise dem. Hun skal også ha kritisert avisen for ikke å bruke anonyme kilder som sympatiserte med samboeren.

Les alle sakene om Trond Giske her.

LES OGSÅ: I januar mente åtte av ti mener det var rett av Trond Giske å trekke seg. Aps egne velgere er enda sikrere på at Giske måtte ut.

Giske mest kritisk til DN

Giske skal også ha gått ut mot DNs dekning av saken, som han skal ha vært mer kritisk til enn VGs. Det var DN som først omtalte anklagene og varslene mot den tidligere Ap-nestlederen.

Håndlykken ønsket ikke å kommentere disse opplysningene. DN har også forsøkt å få en kommentar fra Giske og N'jie uten å lykkes.

Ap-topp etter Giskes avgang: - Jeg er sint og lei meg

På forsiden nå