PST etterforsker alvorlige trusler mot justisministeren

PST etterforsker alvorlige trusler mot justisminister Tor Mikkel Wara (Frp). Huset og bilen hans er blitt nedtagget, og bilen kan ha blitt forsøkt påtent.

Det er gjort skadeverk på privatboligen og bilen til justisministeren.   Foto: NTB scanpix

Saken oppdateres.

– Vi har i ettermiddag startet etterforskning av trusler mot myndighetspersoner. Vi er i en innledende fase av etterforskningen. Det er aspekter av saken som gjør at vi ser svært alvorlig på den, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til NTB.

Han sier at de etterforsker bredt, men vil foreløpig ikke gi ytterligere kommentarer. Saken ble først omtalt av Filter Nyheter.

LES OGSÅ: Erna Solberg stenger Facebook-veggen sin

På bilen til Wara er det skrevet «rasist» og tegnet et hakekors, mens det på husveggen står «rasisit» med røde bokstaver.

Kan ha prøvd å tenne på

NRK har publisert bilder som viser at noen har tredd en hyssing ned i bensintanken på bilen, noe som kan tyde på at de har hatt planer om å tenne på den.

LES OGSÅ: Bombe sendt til politiet på Ski

Kanalen var til stede da justisministeren kom hjem torsdag ettermiddag.

– Jeg har ingen kommentar i dag, sier han.

Både husveggen og bilen til Wara er griset til med rød maling og tusj. Det skal også være andre aspekter rundt hendelsen som gjør at politiet ser svært alvorlig på saken.  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

 

PST opplyser at de undersøker om det er sammenheng mellom truslene og funnet av sprengstoff på politihuset på Ski.

Justisdepartementet ønsker ikke å kommentere saken overfor NTB. Det ønsker heller ikke Frp-leder Siv Jensen.

– Trist

Waras partikollega og stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde har selv levd med en trusselsituasjon mot seg og sin familie.

– Jeg synes dette er trist for Wara og hans familie. Tor Mikkel Wara gikk fra en trygg og god jobb i næringslivet og takket ja til å bli justisminister. Det var ikke for å være grisk og grådig og rasistisk at han gjorde det, sier Tybring-Gjedde til NRK.

Noen har skrevet «Rasist» på huset til justisminister Tor Mikkel Wara. 
        
            (Foto: NTB scanpix)

Noen har skrevet «Rasist» på huset til justisminister Tor Mikkel Wara.  Foto: NTB scanpix

På forsiden nå