Jensen beklager etter «jævla sosialist»-kommentar

Siv Jensens (Frp) refses for sin sosialist-kommentar. Nå beklager hun, og sier det var spøkefullt ment.

Leder Siv Jensen under middagen på Frps landsmøte 2019 på Gardermoen lørdag.   Foto: Åserud, Lise

Saken oppdateres.

Det var under en tale under landsmøtets middagstale at Frp-leder avsluttet med å si:

– Dette må jo være det beste kick-offet i verden. Det er bare å brette opp ermene, dundre ut og knuse disse jævla sosialistene.

Utsagnet har fått flere til å reagere. Tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide ba henne trekke tilbake kommentaren. Han mener ifølge Dagbladet at ordbruken er «ødeleggende for det politiske ordskiftet».

- Spøkefullt ment

Også Aps stortingsrepresentant fra Trøndelag, Jorodd Asphjell reagerer. Han spør på sin facebook-side om det er dette man skal forvente av en statsråd og partileder i det offentlige ordskiftet.

Søndag formiddag måtte Jensen svare for seg foran flere medier i landsmøtesalen. Hun beklaget seg, og sa det var ment spøkefullt.

-Dette tas fullstendig ut av proporsjoner. Hvis noen føler seg støtt av dette så beklager jeg selvfølgelig. Det ble sagt med glimt i øyet, sier hun.

Og fortsatte:

- Jeg ønsker ikke å omtale mine politiske motstandere på den måten.

Også stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen (Ap) reagerer Hun har ifølge Dagbladet sendt inn et skriftlig spørsmål til statsminister Erna Solberg (H), hvor hun ber statsministeren svare på hva hun synes om finansministerens ordbruk.


På forsiden nå