Frp har sagt ja til bompengeskissen. Venstre sier nei.

Frps landsstyre skal ha sagt ja til bompengeskissen de fire regjeringspartiene har på bordet. Venstre er imot flere av endringene.

Oslo 20190818. Siv Jensen, Sylvi Listhaug og Terje Søviknes etter det ekstraordinært landsstyremøte der status om de pågående forhandlingene om bompenger og regjeringsdeltagelse er på agendaen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix  Foto: Heiko Junge

Saken oppdateres.

Frps landsstyre har sluttet seg til regjeringens skisse til enighet om bompenger. Frp-leder Siv Jensen opplyste tidligere på dagen at skissen er et forslag til enighet mellom de fire regjeringspartiene i bompenge-saken.

Ifølge Jensen vil avtaleforslaget også innebære at statens bidrag til kollektivsatsingen vil øke.

– Avtalen er et steg i riktig retning, selv om vi selvfølgelig skulle gått enda lenger, sa Jensen.

Jensen bekreftet imidlertid at Venstre så langt ikke ser ut til være enig i hele innholdet i forslaget.

Les også: Jensen: – Vil legge fram bompengeskisse

Vil ikke dele innholdet

- Det er nå avtaleutkastet som er forankret i Fremskrittspartiet. Vi har ingen ferdig forhandlet avtale i regjerningen, sier Siv Jensen til pressen etter landsstyremøtet i Frp søndag ettermiddag.

Hun avviser å dele innholdet i planen før det eventuelt blir enighet innad i regjeringen mellom de fire regjeringspartiene, Frp, Høyre, Venstre og KrF

- Alle partiene må få anledning til å avklare innholdet i dette før vi går ut med detaljene, sier Jensen.

Det spørs om det vil skje med det første.

TV2 melder at regjeringspartner Venstre, ved partrileder Trine Skei Grande, ikke kan gå god for det som ligger i skissen. Det skal hun ha informert de andre partilederne i regjeringen om.

Les også: Venstre avviser bomtiltak som gir økt trafikk

- Opp til Venstre og statsministeren

- Nå er det i realiteten opp til Venstre hvordan de stiller seg til resultatet. Om Ventre ikke vil være med, er det opp til statsministeren å håndtere dette videre, sa Frps partileder, Siv Jensen på partiets pressekonferanse søndag ettermiddag.

Frps landsstyre fikk søndag en statusoppdatering om bompengeforhandlingene. I Venstre skal det ifølge TV2 ikke være noe hastverk knyttet til å få en løsning på striden om bompenger.

Det har ikke lyktes TV2 å få kommentar til saken fra Grande eller nestlederne Ola Elvestuen og Terje Breivik.

Statsminister Erna Solberg sier til VG at alle de fire regjeringspartiene partiene nå behanlder skissen, og at hun har fullmakt fra Høyre om å si ja dersom de andre partiene gjør det.

På forsiden nå