Erna Solberg avbryter Island-tur for å forhandle om bompenger

Statsminister Erna Solberg (H) avbryter sin Island-tur før tiden i et forsøk på å løse den fastlåste bompengestriden i regjeringen, ifølge TV 2.

Saken oppdateres.

Etter det TV 2 erfarer ønsker statsministeren en snarlig løsning på konflikten. Hun reiser derfor hjem fra Reykjavik en dag tidligere enn planlagt. Der har hun deltatt på et møte mellom de nordiske statsministerne. Solberg rakk akkurat å undertegne en felles erklæring om klima og utvikling før hun avbrøt besøket.

Den regjeringsinterne prosessen rundt Fremskrittpartiets krav til lettelser i bompengebelastningen på bilistene er fastlåst etter at Frp gikk ut og røpet at det forelå en skisse til avtale. Venstre avviser skissen og vil forhandle, men Frp har diametralt motsatt standpunkt: Landsmøtet har stilt seg bak skissen og vil ikke gå inn i ytterligere forhandlinger.

Heller ikke Kristelig Folkeparti anser skissen som et sluttforhandlet forslag til avtale.

– Jeg anser meg ferdig med saken. Vi hadde en skisse til løsning som var så langt som vi kom. At KrF og Venstre mener at de ikke har ferdigforhandlet dette, må de selv svare på, sier Jensen til Fædrelandsvennen tirsdag ettermiddag.

LES OGSÅ: Venstre om bompengeavtalen: Bedre å være uenige enn å si ja til dårlig avtale

På forsiden nå