Haddy Njie om Giske: Han var «uutholdelig umoden»

Haddy Njie kaller ektemannen Trond Giske «uutholdelig umoden» fordi han tidligere ikke reflekterte over egen makt og hvordan andre oppfattet ham.

Trondheim 31. mai 2019 Trond Giske og Haddy Njies inviterer gjester til Grenaderen kvelden før vielsen i Nidarosdomen.  Foto: Morten Antonsen

Saken oppdateres.

– Når du tilegner deg makt sakte, så tror jeg ofte du ikke helt får med deg hvor stor rolle den makten spiller i møtet med andre mennesker og hvordan det ikke går an å kle av seg den makten når du er på privaten, sier Haddy Njie i programmet Lindmo, som sendes på NRK i helgen.

Trond Giske om medietrykket: – En massiv storm som holdt på å ta livet av alle rundt meg

Fredag slipper Njie bok om hvordan hun opplevde stormen rundt ektemannen, Trond Giske.

I programmet forteller hun at ektemannen tidligere var lite bevisst på makten han hadde. Hun understreker at makt kan gjøre at andre menneskers grenser kan flyttes eller føler at de kommer i en ubehagelig situasjon.

– Han har ikke reflektert nok over det, sa Njie.

– Jeg støtter Trond fullt og helt, sa Haddy Njie til mediene i januar i fjor

Giske trakk seg som nestleder i Arbeiderpartiet 7. januar 2018 som følge av flere varsler mot han. Varslene var knyttet til seksuell trakassering og upassende oppførsel. Samme måned konkluderte partiet med at han hadde brutt partiets interne retningslinjer.

Giske beklaget sin oppførsel, men framholdt samtidig at det var kommet «grunnløse og falske varsler». Han har avvist anklagene om seksuell trakassering.

LES OGSÅ: Snakket ut på TV 2

Haddy Njie og Trond Giske giftet seg 1. juni i Nidarosdomen i Trondheim. Paret har vært kjærester siden 2014 og har en datter sammen.

Giske i fjor vinter: - Jeg er lei meg for at jeg ikke har vært bevisst min rolle

På forsiden nå