Kontrollkomiteen skal behandle Nav-skandalen

Nav-saken havner i kontrollkomiteen på Stortinget. Like etter at avgjørelsen var tatt, dukket sosial- og arbeidsminister Anniken Hauglie (H) opp på Stortinget.

Saken oppdateres.

Statsråden har varslet en granskning av saken, og møtte etter det NTB erfarer opp for å informere de parlamentariske lederne på Stortinget om den.

– Vi har gitt klare meldinger til regjeringspartiene om hva vi ønsker. Nemlig en granskning hvor opposisjonen er involvert. Både når det gjelder å utarbeide et mandat og hvem som skal sitte og gjøre granskningen. Vi har ikke fått noe tydelig svar på det fra statsråden, sa SV-leder Audun Lysbakken til NTB like før Hauglie ankom.

Hun var ordknapp på vei inn i møtet.

I tillegg til regjeringens granskning, besluttet altså de parlamentariske lederne å sende saken over til kontroll- og konstitusjonskomiteen.

– Det er viktig at Stortinget kommer raskt i gang med arbeidet og kan stille spørsmål til alle involverte statsråder. Da er kontrollkomiteen det rette stedet, sier Lysbakken

– Nå kan vi få sendt alle spørsmålene vi har til regjeringen. Det er mange ubesvarte spørsmål etter redegjørelsen på tirsdag, sier Lysbakken.

Han lurer blant annet på hvorfor det ikke ble slått alarm tidligere og hvorfor ikke Nav trakk i nødbremsen når de første signalene om at Trygderetten var uenig i tolkningen av loven kom.

På forsiden nå