Equinor dropper ilandføring av olje og gass fra Castberg-feltet

Equinor dropper ilandføring av olje og gass fra Johan Castberg-feltet. Dermed blir det ikke noe av terminalen i Finnmark.

Saken oppdateres.

Equinor har, sammen med partnerne Vår Energi og Petoro i Johan Castberg-feltet, undersøkt muligheten for utbygging av en nedskalert omlastingsterminal for olje på Veidnes i Finnmark.

Dette blir for dyrt, er konklusjonen, opplyser Equinor i en pressemelding.

– Vi har ikke klart å utvikle en lønnsom eksportløsning for Castberg-oljen, som inkluderer en terminal på Veidnes, sier Anders Opedal, konserndirektør for Teknologi, prosjekter og boring i Equinor.

Taper milliarder

Oljeselskapene mener det er mer lønnsomt å sende oljen rett fra feltene til markedet.

Det er gjennomført flere undersøkelser om terminalen på Veidnes. Det er tatt høyde for nåværende og framtidige volum i undersøkelsene.

Med volumene fra Johan Castberg og Goliat er det økonomiske tapet før skatt beregnet til rundt 3,6 milliarder kroner sammenlignet med oljeeksport direkte til markedet.

Dersom man inkluderer andre påviste volum fra Barentshavet, er det økonomiske tapet før skatt beregnet til i overkant av 2,8 milliarder kroner, ifølge Opedal.

– Skuffet

Industri Energi er svært skuffet over konklusjonen fra Equinor og at det likevel ikke blir en terminal på Veidnes.

– Det ville gitt lokale arbeidsplasser og store regionale ringvirkninger, sier forbundsleder Frode Alfheim.

Opedal i Equinor lover at de skal fortsette arbeidet med å sikre lokale ringvirkninger og arbeidsplasser fra feltet både i utbyggings- og driftsfasen.

På forsiden nå