Norsk handel vil kutte 100 millioner plastbæreposer

Halvparten av befolkningen mener at gjenbruk av plastposer er blant de mest nyttige miljøtiltakene. Nå vil norsk handel kutte 100 millioner plastbæreposer.

Saken oppdateres.

For å få folk til å bruke plastposene om igjen lanserer nå Norsk handel og Handelens Miljøfond kampanjen «Lommepose», som viser hvordan man bretter en plastbærepose til en liten trekant som får plass i lommen.

– Om alle lærer den enkle bretteteknikken og går med en slik i lommen, unngår vi dette problemet og kan spare miljøet for mye plast, sier daglig leder i Rasmus Hansson i Handelens Miljøfond i en pressemelding.

Hvert år selges det over 700 millioner plastbæreposer årlig. Handelen ønsker nå å kutte forbruket med 20 prosent innen utgangen av 2020.

(©NTB)

På forsiden nå