Eirik Jensen vil be om at en annen lagmannsrett vurderer anken

Eirik Jensen vil trolig be om at en annen lagmannsrett enn Borgarting behandler anken om fengsling. Han ble torsdag varetektsfengslet i åtte nye uker.

Saken oppdateres.

Det sier hans forsvarer, advokat John Christian Elden til NRK.

– Borgarting lagmannsrett har vært involvert i denne saken på en såpass bastant måte, både ved tilsidesettelse av kjennelser, dommer og tidligere fengslingskjennelse, at det kan være naturlig å få noen friske øyne til å se på dette, noe som kan representere allmennhetens rettsfølelse på en annen måte, sier han.

Jensen anket på stedet da Oslo tingrett torsdag besluttet at han skal varetektsfengsles i ytterligere åtte uker. Det kom også fram at han har anmeldt flere av dem som har ført rettssakene mot ham i tingretten og lagmannsretten.

(©NTB)

På forsiden nå