1.200 personer isolert i Rana kommune

Rundt 1.200 personer er isolert i Rana kommune i Nordland i forbindelse med uværet, opplyser kommunen.

Saken oppdateres.

Rana-ordfører Geir Waage (Ap) sier i en pressemelding mandag kveld at liv og helse nå er kommunens hovedfokus.

– Vi jobber med å skaffe oss en oversikt over hvem som mottar helse- og omsorgstjenester og å finne løsninger for hvordan disse tjenestene kan bli ivaretatt. Isolerte innbyggere som trenger akutt helsehjelp, må ringe 113. Ambulanse blir da rekvirert fra Rognan, alternativt redningshelikopter, sier han.

I en barnehage i Storforshei er det to barn som ikke har blitt hentet på grunn av at E6 er stengt. Barna blir tatt hånd om av ansatte i barnehagen. På Storforshei skole er det mellom 40 og 50 elever som er innkvartert i andre hjem og rundt ti ansatte som kommunen jobber med å skaffe alternativ overnatting til.

En rekke veier er stengt i området etter at restene av den tropiske stormen Sally mandag har herjet langs kysten av Nordland.

(©NTB)

På forsiden nå