Frp lanserer ny studentmilliard

Frp mener det er studentenes tur til å få ekstra støtte og lanserer en ny studentmilliard. Også SV og Ap mener det haster med å få på plass en krisepakke.

Saken oppdateres.

– Vi mener den fortrinnsvis skal gå til studenter som har tapt inntekt under pandemien. Vi vil snakke med både regjeringen og opposisjonen om den nye krisepakken for å se hvor vi kan få flertall, og dette er ett av våre krav til forhandlingsbordet, sier leder av utdannings- og forskningskomiteen, Roy Steffensen (Frp), til NTB.

Sju av ti studenter er avhengige av deltidsjobb for å klare studenttilværelsen, og koronapandemien har dermed ført til at flere har måttet avslutte studiene, ifølge VG.

Frykter stort frafall

Leder i Norsk studentorganisasjon (NSO), Andreas Trohjell, som møtte Steffensen og Frp-leder Siv Jensen tirsdag, er redd for at koronasituasjonen kan før til stort frafall.

– Hvis det blir mange som ikke fullfører studiene, er det dyrt for samfunnet og veldig trist for den enkelte, sier han til VG.

Dersom Frp ikke får støtte av regjeringen, kan de gå sammen med Sp, Ap og SV for å få flertall i Stortinget.

Krisepakke må på plass

Nettopp i Ap mener utdanningspolitisk talsperson Torstein Tvedt Solberg at det begynner å haste med å få på plass en krisepakke til studentene.

– Flere studenter jeg har snakket med forteller at jobben er borte og at sparepengene er brukt opp. En krisepakke må på plass raskest mulig, sier han til NTB.

SVs utdanningspolitiske talsperson Mona Fagerås sier det er bra om Frp og Ap har fått øynene opp for den vanskelige situasjonen til studentene, og behovet for en krisepakke.

– SV ønsker krisestipend til studenter som er rammet av krisen, og må se på hva de andre partiene vil foreslå, men siden Ap, Frp og SV har flertall, bør det love godt for mulighetene til å få på plass en kriseløsning, sier SVs stortingsrepresentant fra Nordland til NTB.

(©NTB)

På forsiden nå