Solberg: Vi må fortsette å ta ansvar sammen

Regjeringen og helsemyndighetene hadde klare budskap til det norske folk.

Statsminister Erna Solberg holder pressekonferanse om koronasituasjonen mandag.  Foto: Terje Bendiksby

Saken oppdateres.

Statsminister Erna Solberg (H) sa i en pressekonferanse mandag ettermiddag at nordmenn fortsatt må innstille seg på å leve med begrensninger en god stund selv om vaksinasjonen er godt i gang.

Solberg sier det er lys i tunnelen, men det er en god stund til vi kan slappe av.

– Derfor har jeg et viktig budskap til det norske folk i dag: Vi må fortsette å ta ansvar sammen, sier statsministeren.

Nordmenn må ta ansvar for selv ikke å bli smittet, ikke smitte andre og begrense fysisk sosial kontakt.

– Men vi må også ta ansvar for hverandre. Mange strever nå, og en del har gjort det lenge, sier Solberg. Hun oppfordrer folk til å ta en telefon, gå en tur, og høre hvordan det går med folk som trenger det.

– Ikke tiden for å dra på hytta sammen

Helseminister Bent Høie (H) sier at det fortsatt ikke er tiden for å reise flere familier sammen på hyttetur, men at man godt kan ha besøk på hytta.

Besøk på hytta er greit så lenge du kan holde én meters avstand, presiserte Høie under mandagens pressekonferanse om koronatiltakene.

– Det er mange som nå har en bålpanne utenfor hyttene sine, og det er en fin mulighet til å bruke den, sa Høie.

Statsminister Erna Solberg (H) åpner for at det kan bli mulig å reise ut i Europa i sommerferien, men råder folk til å ha en alternativ plan.

– Det kan godt tenkes at du kan reise til en del land i Europa i løpet av sommeren, men siden ingen kan garantere at verken leveranser eller systemer er bra nok, så ville jeg i alle fall sikret meg en god avbestillingsforsikring og en alternativ plan, sa statsministeren under en pressebrifing om koronasituasjonen mandag.

Samtidig understreker hun at folk bør planlegge for påskeferie i Norge:

– Jeg sier at uansett hva du bestiller, så sørg for at du har avbestillingsforsikring. Det tror jeg er det aller viktigste. For vi vet ikke. Vi er i en skjør situasjon.

Mandag la regjeringen fram enkelte lettelser i koronatiltakene, men de beholder rådet om å unngå unødvendige fritidsreiser i inn- og utland.

– Vi er på et punkt hvor det kan komme mye strengere tiltak hvis vi ikke klarer å holde igjen på det muterte viruset. Det er det dilemmaet vi står i for øyeblikket, sier statsministeren.


LES OGSÅ: Kommuneoverlegen i Trondheim: - Jeg ønsker meg lettelser

På forsiden nå