Koronatrenden er nå synkende her i landet

Det siste døgnet er det registrert 383 koronasmittede i Norge. For første gang på over en måned er smittetrenden synkende her i landet, ifølge VGs oversikt.

Saken oppdateres.

Tallet for det siste døgnet er 177 flere enn dagen før, men 46 færre enn samme dag i forrige uke.

I alt var det ved midnatt natt til tirsdag registrert 59.034 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

De siste sju dagene er det registrert til sammen 3.131 nye smittetilfeller i Norge. 3,1 million personer er til nå testet for koronavirus her i landet.

Ifølge VG er det første gang siden 12. desember at smittetrenden i Norge er synkende. Trenden er imidlertid stigende i 30 kommuner.

153 innlagt

153 koronapasienter var mandag innlagt på sykehus. Det var fem færre enn dagen før.

Til sammen er 521 koronasmittede personer døde i Norge siden mars, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

64,9 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om ni dødsfall i Norge.

Oppmykninger

Mandag gjorde regjeringen noen oppmykninger i koronatiltakene. Samtidig ble det understreket at vi må være forberedt på svært langvarige restriksjoner hvis koronasmitten ikke slås kraftig tilbake.

– Folk må forberede seg på å leve med ulike grader av smitte og smitteverntiltak fram mot sommeren, kanskje enda lengre, sa statsminister Erna Solberg (H) da hun orienterte Stortinget om de oppdaterte tiltakene mandag.

(©NTB)

På forsiden nå