Strengere koronatiltak på trappene i Bærum

Kommunedirektøren i Bærum skal tirsdag legge fram et forslag til ytterligere forsterking av koronatiltakene i Bærum. Asker fortsetter å følge nasjonale tiltak.

Saken oppdateres.

I løpet av en av de nærmeste dagene blir det dermed opp til formannskapet i Bærum om Oslos nabokommune i vest skal ha de samme tiltakene osm hovedstaden.

- Vi er svært bekymret over smittetallene i Bærum som den siste uken har vært urovekkende høye. Dessverre viser prøvesvar at det i tillegg er en overvekt av UK mutert virus. Dette er alvorlig da det muterte viruset smitter mye raskere, sier ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) i en pressemelding.

I Bærum har det vært en kraftig økning i smitten den siste uka, og overfor Budstikka sier Krog at hun frykter økt mobilitet over kommunegrensa etter nedstengningen i Oslo.

– Det må vi ta hensyn til i våre vurderinger. Nasjonale helsemyndigheter er svært opptatt av at kommunene nær Oslo koordinerer sine tiltak, sier hun.

I Bærums nabokommune Asker er situasjonen en annen. Det har ikke vært den samme smitteøkningen som i Bærum, og kommunen fortsetter inntil videre å følge de nasjonale tiltakene, skriver kommunedirektør Lars Bjerke i en SMS til NTB. Formannskapet i kommunen vil bli informert om dette i et møte tirsdag.

– Men vi følger situasjonen nøye og vil iverksette nye tiltak om nødvendig, skriver han.

(©NTB)

På forsiden nå