Overlege kritiserer intensivkapasiteten på Ahus

Lederen i Norsk anestesiologisk forening kaller intensivkapasiteten på Ahus for en skandale. Sykehuset opplyser at de jobber med å øke intensivkapasiteten.

Saken oppdateres.

– Intensivkapasiteten på Ahus er skrekkelig dårlig sammenlignet med befolkningsgrunnlaget de er satt til å ha ansvar for. Ingen av de andre store sykehusene har så dårlig kapasitet i forhold til befolkningsmengde, sier overlege Jon Henrik Laake ved Oslo universitetssykehus (Rikshospitalet) til Dagbladet.

Laake, som også er leder i Norsk anestesiologisk forening, sier til VG at antallet også var for lite den gang sykehuset ble bygd.

– Det finnes ingen unnskyldning for at Ahus med ansvar for en befolkning på nesten 600.000 mennesker, fortsatt opererer med 10 ordinære intensivplasser i daglig drift, sier Laake.

Ifølge han skulle det vært 32–33 intensivplasser på sykehuset dersom Ahus hadde hatt samme intensivkapasitet som gjennomsnittet i Norge.

Sykehusdirektør Øystein Mæland sa på en pressekonferanse fredag at sykehuset over tid har jobbet med å øke intensivkapasiteten, blant annet ved å sette av penger til å utdanne sine egne ansatte til å bli intensivsykepleiere. Dette er det satt av rundt 20 millioner kroner til i år.

Han sier at de vil fortsette å øke denne kapasiteten også etter pandemien.

(©NTB)

På forsiden nå