Mann skutt i Kristiansand – Minst 30 skudd kan høres på video

En mann i 20-årene ble søndag morgen skutt på Brennåsen i Kristiansand, opplyser politiet i Agder. En mistenkt er siktet for drapsforsøk.

Saken oppdateres.

I en video VG har fått tilgang på fra hendelsen, kan man høre at det blir avfyrt minst 30 skudd i to skuddsalver kun sekunder før politiet blir varslet om hendelsen.

Politiet i Agder ønsker ikke å svare på spørsmål om antall skudd som ble avfyrt, eller om de har tatt beslag i våpenet som ble brukt under skytingen.

– Jeg kommer ikke til å kommentere detaljer i etterforskningen på nåværende tidspunkt, sier politiadvokat Bernt Olav Bryge i Agder politidistrikt til VG søndag kveld.

Sperret av bolig

Politiet gjør nå en fortløpende vurdering av når den siktede skal bli framstilt for varetektsfengsling, sier Bryge til NTB.

– Politiet etterforsker fortsatt omstendighetene, legger han til.

Bryge opplyser til Dagbladet at politiet søndag aksjonerte og sperret av den siktedes bolig på Moi i Rogaland. Der gjør tekniske etterforskere undersøkelser i forbindelse med skyteepisoden i Kristiansand.

Stakk fra åstedet

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 6.39 søndag morgen. En mann i 20-årene var blitt skutt på en privat adresse på Brennåsen. Mannen var ved bevissthet og ble kjørt til sykehuset i Kristiansand for behandling. Tilstanden var søndag ettermiddag ikke kjent.

Den mistenkte stakk av fra stedet i en bil. Etter kort tid ble han stanset av en politipatrulje i Søgne og pågrepet.

Kjenninger av politiet

– Han er siktet for forsøk på drap, sier politiadvokat Ole Martin Paulsen til NTB.

Den siktede er også i 20-årene. Det har ikke lyktes NTB å få en kommentar fra hans forsvarer.

Begge de involverte er kjent av politiet fra tidligere. Det ble satt i verk full etterforskning på åstedet, en tomannsbolig på Brennåsen vest for Kristiansand sentrum. Politiet hadde søndag ettermiddag ikke kontroll på skytevåpenet som skal ha blitt brukt.


På forsiden nå