Equinor vil produsere mindre olje på sikt

Innen 2050 har Equinor ambisjon om å bli et klimanøytralt selskap og venter lavere produksjon av olje og gass.

Saken oppdateres.

– Vi vil Fremover kutte utslippene ytterligere, og på lengre sikt venter Equinor å produsere mindre olje og gass enn i dag. En betydelig vekst innen fornybar energi og lavkarbonløsninger vil gi raskere endring fram mot 2030 og 2035, sier konsernsjef Anders Opedal.

Økte investeringer i fornybar energi og lavkarbonløsninger vil utgjøre over 50 prosent av selskapets årlige bruttoinvesteringer innen 2030.

Nær 200 milliarder kroner skal investeres i fornybar energi i årene framover, ifølge selskapet.

Oljeproduksjonen ventes å ta seg opp med rundt 2–3 prosent årlig fram mot 2026. Etter dette vil den gå ned, sier Opedal til Dagens Næringsliv. I 2030 vil produksjonen være tilbake på samme nivå som i dag, eller lavere.

-Norge har funnet mer olje enn vi kan brenne dersom vi skal nå klimamålene. Likevel skal Equinor bære mer olje og gass til klimabålet, sier miljøpolitisk talsperson i SV, Lars Haltbrekken, til NTB.(©NTB)

På forsiden nå