Mann pågrepet og siktet for drap i Oslo i 2015

En mann i slutten av 30-årene er pågrepet i Kroatia og siktet for drapet på Muhammad Shahzad Aslam på Lindeberg i Oslo i 2015.

Saken oppdateres.

Politiadvokat Ingvild Myrvold i Oslo politidistrikt sier til NTB at saken nå er inne i en ny fase.

– Vi har utarbeidet en plan for videre etterforskning, som vil være bred og grundig. Jeg kan ikke kommentere noe mer grunnet bevisforspillelsesfaren i saken, sier hun.

Gjennombrudd i saken

Siden drapet skjedde har flere personer vært siktet i saken. Myrvold forteller at bare én person er pågrepet og siktet i saken per dags dato.

– Kun én person er pågrepet. Vi har ingen ny informasjon om de to personene som tidligere var siktet, og som fikk sakene mot seg henlagt, sier hun til NTB.

Mannen har vært internasjonalt etterlyst. Han ble utlevert til Norge fredag 23. juli, melder Oslo politidistrikt mandag ettermiddag.

Politiet opplyser at de anser pågripelsen som et gjennombrudd og en utvikling i saken.

Varetektsfengslet i fire uker

Mannen ble varetektsfengslet for fire uker i Oslo tingrett lørdag. Fengslingen er begrunnet med bevisforspillelsesfare og unndragelsesfare.

– Jeg har ingen kommentar på det nåværende tidspunkt, skriver den siktedes forsvarer, advokat Cecilie Nakstad i en tekstmelding til NTB.

Norsk-pakistanske Muhammad Shahzad Aslam ble funnet drept på en parkeringsplass ved Lindeberg skole i Oslo 11. april 2015. Aslam ble i 1997 dømt til åtte års fengsel for tre drapsforsøk.

På forsiden nå