Kun to smittede i Bergen sist døgn: – Grunn til å anta at smittetallene er på samme nivå som før

Sist døgn ble det registrert kun to nye koronasmittede i Bergen, men smittevernoverlegen mener flere tilfeller må etterregistreres.

Saken oppdateres.

– Dagens smittetall inkluderer bare prøveresultater som var ferdig analyserte innen klokken 16 søndag. Det er grunn til å anta at smittetallene fortsatt ligger på samme nivå som de har gjort de foregående dagene, og vi venter derfor å se et høyere smittetall når vi rapporterer i morgen, sier smittevernoverlege Egil Bovim.

Det har imidlertid vært nedgang i smitten i Bergen den senere tiden. 17. september ble det registrert 25 nye smittetilfeller i Bergen, ned fra 45 den 9. september. På den siste dagen av august ble det registrert 65 smittede. Smittenedgangen i Bergen tegner seg dermed inn i et kjent bilde for norske storbyer.

I helgen ble det registrert 55 smittetilfeller i Trondheim, mot 131 helgen før. 13. september ble det funnet 406 smittetilfeller i Oslo, mens 161 ble registrert smittet søndag 19. september.

Den ene smittede i Bergen søndag var i alderen null til fem, mens den andre var mellom 30 og 39 år gammel. En er nærkontakt, mens den andre har ukjent smittevei.

Søndag gikk Koronaklinikken fra én til null innlagte pasienter.

(©NTB)

På forsiden nå