Støre: – Norge har håndtert pandemien bedre enn de fleste andre land

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) mener Norge har håndtert pandemien bedre enn andre land, og at vi har gode forutsetninger for å håndtere pandemien videre.

Saken oppdateres.

– Norge har håndtert pandemien bedre enn de fleste andre land. Nå skal vi klare å holde kontrollen gjennom vinteren, sier Støre i sin redegjørelse om koronasituasjonen til Stortinget.

Støre mener Norge har de beste forutsetninger for å klare å håndtere pandemien gjennom vinteren med vaksinering, at vi har økonomiske muskler til å holde sykehus og kommuner i gang, og at vi har gode fagmiljøer.

– Vi er på vei inn i en periode der vi ikke kan regne med at smitten blir borte – den må kontrolleres. Målet er at vi kan leve med smitten uten at vi overbelaster helsetjenesten eller innfører tiltak som griper for hardt inn i livene våre, sier statsministeren.

(©NTB)

På forsiden nå