TV 2: Tre mistenkte omikron-tilfeller i Ullensaker kommune

Mandag ble det meldt om et smittetilfelle i Sverige. Nå er det mistanke om at Norge har fått sine første tilfeller av den nye koronavarianten.

Saken oppdateres.

Kommuneoverlege Einar Kristian Borud sier til kanalen at kommunen foreløpig ikke har fått svar på sekvenseringen av testene.

Han opplyser at kommunen velger å sekvensere testene fordi de mistenker omikronsmitte. Å sekvensere et slikt prøvesvar kan ta flere dager.

LES OGSÅ: Dette må du vite om den nye koronavarianten omikron

Oslo lufthavn ligger i Ullensaker kommune, men det er ikke sagt noe om hvorvidt prøvene som er sendt til sekvensering, kommer fra reisende som har ankommet Norge fra utlandet.

Helsedirektoratet definerer mistenkte tilfeller som:

  • Personer som tester positivt etter ankomst til Norge direkte fra eller via mellomlandinger fra ett av de åtte landene sør i sørlige Afrika.
  • Husstandsmedlemmer eller tilsvarende nære til en person som er bekreftet smittet med omikron og som tester positivt.
  • Andre som tester positivt og hvor sekvensering ikke påviser deltavarianten.

Omikron-varianten har ført til bekymring globalt etter at det fredag ble kjent at mutasjonen har spredt seg raskt i flere land i det sørlige Afrika. Man antar at omikronvarianten er mer smittsom enn deltavarianten, men det har også kommet meldinger om at den gir mindre alvorlig sykdom.

LES OGSÅ: Regjeringen innfører flere tiltak for å forsinke spredningen av omikronvarianten i Norge

På forsiden nå