Ordføreren i Bergen ber Valhammer danne byråd

Bergen-ordfører Rune Bakervik peker på Roger Valhammer til å danne nytt byråd. Det skjer etter at to fra Sp og en fra Rødt brøt med sine partier i bybanesaken.

Saken oppdateres.

Bergens parlamentariske krise ser ut til å være over. Et nytt flertall åpner for å legge bybanen over Bryggen, noe Valhammer har stilt som ultimatum for å regjere.

– I denne situasjonen har det vært naturlig for meg som ordfører å lytte til og rådføre meg med bystyret, for å avklare hvilket parlamentarisk grunnlag som finnes for et nytt styringsdyktig byråd. Jeg vil takke bystyret for en ryddig prosess og et godt samarbeid den siste uken, sier ordfører Rune Bakervik.

– Etter politiske sonderinger og tilbakemeldinger fra bystyret, har jeg i dag sendt brev til, og utpekt, Roger Valhammer som den kandidaten som kan samle størst oppslutning i bystyret for sitt byråd, sier ordføreren.

(©NTB)

På forsiden nå