Arbeiderbevegelsen vil rydde i «høyrevridd» Wikipedia

Oslo (NTB): Wikipedia har for lite og for høyrevridd informasjon om norsk venstreside, mener Arbeiderbevegelsen, som ønsker en opprydding.

Saken oppdateres.

Historiker og arkivsjef Frank Meyer i Arbeiderbevegelsen sier til Klassekampen at informasjonsmangelen er et stort problem, siden Wikipedia er hovedkilden til fakta for de fleste barn, ungdommer og voksne i Norge.

– Ofte er det også den eneste kilden. Det vil si at det brukerne får vite om venstresiden, ikke er godt nok, fastslår Meyer.

Han peker blant annet på at de aller fleste artiklene om LO-forbundene og Arbeiderpartiets historie er tynne. Nylig uttalte Meyer til Fri fagbevegelse at Wikipedia er preget av et borgerlig samfunnssyn.

– Alle leksikon har et politisk grunnsyn, selv om det kan være mer eller mindre skjult. Tenk på utvalget også, ikke minst hvem som skriver om hva, sier han.

Meyer mener et hårreisende eksempel på feilinformasjon på Wikipedia er opplysningen om at en av Arbeiderpartiets fremste ledere hadde sonet en dom for pedofili. (©NTB)

På forsiden nå