Dagen begynner klokken 10.30 med den tradisjonsrike Barnas fredsprisfest, som Redd Barna arrangerer. Arrangementet får en ekstra dimensjon i år ettersom 17 år gamle Malala Yousafzai er den yngste som noensinne har blitt tildelt nobelprisen, og Redd Barna sier de venter rekordmange barn til arrangementet.

Nærmere 6.000 norske skolebarn er ventet å samle seg på Rådhusplassen i Oslo, hvor de to vinnerne vil svare på spørsmål fra barna og hvor det blir underholdning. Også kronprinsesse Mette-Marit og Oslos ordfører Fabian Stang (H) vil være til stede.

Fredsprisseremonien

Selve fredsprisseremonien med overrekkelse av diplom og medalje samt foredrag av de to vinnerne finner som vanlig sted i Oslo rådhus. Seremonien starter klokken 13 og både kongefamilien, statsminister Erna Solberg (H) og stortingspresident Olemic Thommessen (H) vil være til stede, samt en rekke statsråder og stortingsrepresentanter.

Tildelingen blir fulgt av et én times direktesendt intervju med CNN-journalisten Christiane Amanpour fra rådhuset, før de to vinnerne skal besøke et indisk-pakistansk fellesarrangement i Gamle Logen.

Fakkeltoget

Årets fakkeltog til ære for vinnerne starter fra Oslo S klokken 17.30 og går deretter opp mot Grand Hotell hvor fredsprisvinnerne tradisjonen tro vil komme ut på balkongen og vinke til toget.

Deretter avrundes kvelden med nobelbankett på Grand Hotell.

Også torsdag har de to fredsprisvinnerne et tett program med blant annet åpning av årets fredsprisutstilling på Nobels Fredssenter og nobelkonserten i Oslo Spektrum.