Den doble norskeksamen kan bli endret

Årets doble eksamen i norsk for tiendeklassingene kan bli endret allerede til neste år.

Saken oppdateres.

- Det kan det endringer til neste år. Men jeg ønsker ikke å forskuttere noe nå, før vi har denne evalueringen, sier Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV) som ønsker en rask evaluering av den skriftlige norskeksamenen som skal gjennomføres i dag.

For første gang er eksamen i bokmål og nynorsk slått sammen, og elevene i tiende trinn skal i løpet av fem timer skrive en sakspreget tekst på nynorsk og en skjønnlitterær tekst på bokmål.

To eksamener = en dagTidligere har elevene som har blitt trukket ut i norsk skriftlig fått to eksamener fordelt på to dager, en i nynorsk og en i bokmål.

Norskeksamenen avvikles i dag, og årets tema er påvirkning.

- Dette er en eksamen som ble vedtatt i forbindelse med behandlingen av kunnskapsløftet. Jeg er satt til å følge opp Stortingets vedtak, og det gjør jeg. Det er viktig at årets eksamen blir gjennomført på en så god måte som mulig, slik at vi gir elevene en mulighet til å få de beste resultater, sier Solhjell.

Stor skepsisSom Adresseavisen skrev i går, er både rektorer, lærer og elever svært skeptiske til å samle begge norskeksamene på en dag. Mange frykter at det blir stress for elevene og krevende å skrive to tekster i tillegg til å forholde seg til to målformer.

- Både norsklærere, elever og foreldre har uttrykt stor skepsis på forhånd, derfor har vi også besluttet å foreta en slik evaluering allerede i år. Det er usikkert om dette er den beste måten å gjennomføre en norskeksamen på. Vi ønsker derfor å hente inn innspill fra dem som er direkte involvert, sier Solhjell.

 
        
            (Foto: VEGARD EGGEN)

  Foto: VEGARD EGGEN

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå