Per Sandberg roser Hadia Tajik

Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik er kritisk til å forby utsagn som hyller terror. Nå får hun ros fra nestleder Per Sandberg i Frp.

Ap-nestleder Hadia Tajik sier hun er kritisk til å forby utsagn som hyller terror. Nå får hun ros fra nestleder Per Sandberg i Frp.   Foto: NTB scanpix

Saken oppdateres.

Samtidig som Sandberg roser Tajik, spør han om hennes utspill før helgen innvarsler en ny kurs for Arbeiderpartiet (Ap) i ytringsfrihetsspørsmål.

– Hadia Tajik fortjener ubetinget skryt for å være så klar i spørsmålet om ytringsfrihet som hun her er. Arbeiderpartiet har mildt sagt en brokete fortid i spørsmål om ytringsfrihet. Dersom det Hadia nå sier, har støtte i partiet, er det en meget gledelig utvikling, sier Sandberg til Aftenposten.

LES OGSÅ: Politimann hardt ut mot Tajik på Facebook

I et intervju med samme avis sa Tajik at hun er dypt kritisk til å forby utsagn som hyller terror. Tajik, som også er leder av Stortingets justiskomité, begrunner standpunktet med at det er lettere å bekjempe ekstreme holdninger dersom de er synlige, og mener det vil virke mot sin hensikt å forby slike utsagn. Tajik presiserer i intervjuet at ytringsfrihetens grense går ved oppfordringer til eller trusler om vold.

Sandberg mener Arbeiderpartiet har vist ustøhet i spørsmål om ytringsfrihet i en årrekke. Han viser blant annet til Aps partileder Jonas Gahr Støres uttalelse til Dagens Næringsliv i januar i år: "– Nei, jeg vil ikke si det er viktig å stå opp for retten til å bedrive blasfemi

Støres kommunikasjonssjef Camilla Ryste svarer dette på vegne av Støre: – Støre stiller seg helt bak Hadia Tajiks uttalelser om ytringsfriheten.

På forsiden nå