Høyre vil innføre tidsfrister innen psykisk helse

Oslo (NTB): Høyre vil gi psykisk syke raskere, bedre og mer effektiv behandling ved å innføre pakkeforløp innen psykisk helse på samme måte som det er innført pakkeforløp innen kreftbehandling.

Saken oppdateres.

Det sa statsminister Erna Solberg da hun innledet på Høyres gruppekonferanse for regjeringsapparatet og stortingsgruppen mandag.

– Alle pasienter kan ikke møtes likt, men de skal kunne møtes like godt, sier Solberg og påpeker at pakkeforløpet handler om trygghet.

– Trygghet for at behandlingen bygger på den beste kunnskap. Trygghet for at man ikke må vente for lenge. Trygghet for at tilbudet ikke varierer fordi man bor forskjellige steder, sier hun.

Med pakkeforløp menes en nasjonal standard for hvor lang tid de ulike elementene i et behandlingsforløp skal ta. Innen kreftbehandling er det innført 14 pakkeforløp og ytterligere 14 skal innføres i løpet av året.

– Pakkeforløpene viser oss at en bedre helsetjeneste ikke bare handler om mer penger, men om nye ideer og bedre løsninger, hevder Solberg. (©NTB)

På forsiden nå