Halvparten av Norwegian-pilotene ønsker å slutte

Pilotene i Norwegian er misfornøyde med ansettelsesforholdene. En ny undersøkelse viser at halvparten av pilotene ikke ser en framtid i selskapet.

Misfornøyde piloter: Undersøkelsen, gjort blant 800 piloter i konsernet, viser 75 prosent av pilotene i undersøkelsen svarer at de ikke vil anbefale Norwegian som arbeidsgiver, skriver Klassekampen. 

Saken oppdateres.

Oslo (NTB): Undersøkelsen, gjort blant 800 piloter i konsernet, viser også at 30 prosent oppgir at de er på utkikk etter jobb i andre selskaper og hele 75 prosent av pilotene i undersøkelsen svarer at de ikke vil anbefale Norwegian som arbeidsgiver, skriver Klassekampen.

- En tredel søker seg bort

– For noen år siden var det ingen som aktivt søkte seg til andre selskap, nå er det nesten en tredel. Utviklingen er dramatisk, sier Alexander Tinholt, internasjonalt ansvarlig i Norwegian Pilot Union (NPU) som organiserer de skandinaviske pilotene i selskapet.

På sikt frykter han at det vil bli vanskeligere å rekruttere erfarne piloter.

LES OGSÅ: Norwegian nektet flest erstatning i fjor

Preget av konflikt

Norwegian har de siste fem årene vært preget av konflikt etter å ha blitt delt opp i 26 underselskaper og nesten samtlige piloter er nå ansatt i underselskap eller bemanningsbyråer som leier piloter og vedlikeholdstjenester tilbake til Norwegian.

LES OGSÅ: Norwegian er flyversting i Norge også

LES OGSÅ: Norwegian pekes ut som flyversting i Sverige

Ledelesen: - pilotene er fornøyde

Ledelsen i Norwegian tror ikke pilotene vil rømme selskapet.

– Vi verken håper eller tror at det er tilfellet. Vi opplever generelt at våre piloter er fornøyde med sin arbeidssituasjon. I tillegg er det mange piloter som søker jobb i konsernet, skriver Thomas Hesthammer, flygesjef i Norwegian i en kommentar til Klassekampen.

LES OGSÅ: Norwegian sparte over én milliard på oljeprisgambling

(©NTB)

På forsiden nå