- Vi hadde håpet i det lengste at han skulle bli funnet i live, men dette fikk det verst tenkelige utfallet, sier formann i NTNU flyklubb, Vegard Bokalrud til Adresseavisen.

I fire døgn lette redningsmannskaper etter det savnede seilflyet som forsvant sju timer etter å ha lettet fra Bjorli flyplass torsdag rundt klokken 12.

- Tungt og trist

Mandag formiddag ble flyet observert fra luften ved Mjogsjøen i Lesjafjellet i Oppland. Da mannskaper kom frem til flyet, ble det klart at piloten, som var medlem av NTNU flyklubb, var omkommet.

- Det er klart det går sterkt innpå oss. Det er veldig tungt og trist. Det er mange medlemmer i flyklubben, og det er en del som kjente ham. NTNU flyklubb var ikke hovedklubben hans, men det gjør ikke saken lettere, sier Bokalrud.

Den polske piloten skal ifølge VG ha jobbet og vært bosatt i Norge. Han har familie i Norge, og de er varslet.

Mannen deltok i forrige uke på den årlige høstleiren som NTNU flyklubb arrangerer i Bjorli hvert år.

Høye sikkerhetskrav

Bokalrud forteller at flyklubben stiller høye krav til sikkerheten, og at det kommer de fortsatt til å gjøre.

- Slikt skal ikke skje, men når det skjer, er det en tragedie. Ikke bare for oss, men hele Norges seilflymiljø, sier Bokalrud.

To helikoptre og sju småfly deltok i søket etter den savnede seilflypiloten. Mandag morgen fulgte de elektroniske spor i letingen etter seilflyet, som hadde en GPS-sporingsenhet om bord.

Det var et Bell helikopter fra Forsvaret på Rygge som til slutt fant flyet.

– Akkurat nå jobbes det krimteknisk med åstedsbefaring på stedet. Vi har også varslet flyhavarikommisjonen, så de vil også komme enten i dag eller i morgen, sier Geir Stavheim, operasjonsleder ved Gudbrandsdal politidistrikt til VG.

Politiet opplyser at mannen vil bli fraktet bort fra åstedet i løpet av mandag ettermiddag.

Uten nødpeilesender

Røde Kors, Sivilforsvaret og Heimevernet har bidratt med letemannskaper i helga og mandag.

Det var et annet seilfly og et mikrofly som fanget opp pilotens nødsignal på radio, i nærheten av fjellet Digervarden i Reinheimen nasjonalpark. Piloten fikk ikke sagt noe om hva nødssituasjonen gikk ut på. Det er ikke nødpeilesender i seilflyet.

Dette bildet ble tatt under leteaksjonen søndag. Snøhetta sees i forgrunnen. Foto: NAKs Flytjeneste
Det savnede flyet sendte ut nødsignal torsdag kveld. Piloten er medlem av NTNU flyklubb. Foto: Tommy Fossum