Sanner vil kutte i lønnen til statlige sjefer

Oslo (NTB): Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) vil kutte lønnen til sjefer i offentlige virksomheter dersom de ikke når målene de har satt seg.

Saken oppdateres.

– Ledere som oppnår spesielt gode resultater kan få noe mer, mens ledere som ikke oppnår så gode resultater kan bli holdt igjen, eller i verste fall også få noe mindre, sier Sanner (H) til NRK.

Regjeringen innfører onsdag nye regler for hvordan ledere i staten skal lønnes. De nye endringene er inspirert av en sterkere «konsekvenskultur» – at ledere som lykkes får mer lønn, mens ledere som ikke når målene får mindre lønn.

– Regjeringen er opptatt av økt gjennomføringskraft og sterkere resultatfokus i staten, og det må også lederlønnssystemet tilpasses, sier Sanner.

Blant de nye reglene er at arbeidsgivers mulighet til å øke eller redusere lederens lønn styrkes, at lederne kan få utbetalt en bonus i spesielle situasjoner.

I tillegg strammes reglene inn ved at ledere som må slutte ikke automatisk får nye stilling i staten, at etterlønn skal gis i seks måneder – ikke i to år, og at lønnsutviklingen skal være på linje med samfunnet for øvrig. (©NTB)

På forsiden nå