27 pågrepet etter demonstrasjoner i Oslo

Oslo (NTB): Politiet har pågrepet 27 personer i forbindelse med de anti-israelske demonstrasjonene i Oslo torsdag kveld.

Saken oppdateres.

Store politistyrker barket sammen med anti-israelske demonstranter etter den pro-israelske støttemarkeringen foran Stortinget. Også foran den israelske ambassaden i Parkveien kom det til sammenstøt mellom politi og demonstranter. Utover kvelden fortsatte bråket flere steder i byen.


- Så langt er 27 personer pågrepet, opplyste informasjonssjef Unni Grøndal i Oslo politidistrikt til NTB ved 21.30-tiden.


- Det skjedde en tidlig eskalering av situasjonen som vi i politiet ikke ønsket. Men jeg føler at vi klarte å forsvare den lovlige delen av demonstrasjonen. Den ble noe amputert, men sikkerheten måtte komme først, oppsummerer Oslo-politiets stabssjef, Johan Fredriksen.


Politiet rapporterer om at demonstrantene har vært utstyrt med kniver, slagvåpen, brannbomber og fyrverkeri.


- Det hører ikke hjemme i en verdig demonstrasjon. Jeg hadde ventet at demonstrantene hadde respekt for ofrene i denne konflikten i fokus og at de hadde opptrådt med en grad av verdighet, istedenfor å framstå som en gruppe som forherliger vold og har en helt annen agenda, sier stabssjefen til NTB. (©NTB)


På forsiden nå