Steinras har tatt fylkesvei i Todalen

Surnadal (NTB): Et 100 meter bredt steinras har gjort store ødeleggelser på fylkesveien i Todalen på Nordmøre. Politiet tror ikke noen personer har blitt tatt av raset.

Saken oppdateres.

– Så langt er det ingen indikasjoner på at personer er tatt av raset, sier operasjonsleder Finn-Tore Pettersen ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Tidens Krav.

Raset skjedde rundt klokka 10 onsdag formiddag, og gikk mellom Svinviktunnelen og Todalsøra på fylkesvei 671 i Surnadal. Det er 800 meter langt og går helt ned til sjøen. Store deler av fylkesveien er ødelagt, og eneste reisemulighet for de 325 beboerne i bygda er med båt. Statens vegvesen vil sette inn geolog som vil vurdere sikkerheten i området, om strømmen kan kobles på og hvilke tiltak som må gjøres på veien

Vegvesenet har satt krisestab og håndterer hendelsen sammen med politiet og kommunen. Foreløpig setter været en stopper for at helikopteret med geologen kan lette fra Trondheim, opplyser Vegvesenet.

I forkant av raset har det regnet kraftig i området, og politiet frykter at det vil gå flere ras i den bratte fjellskråningen. Området og tunnelen er derfor sperret av. Steinraset har også ført til brudd på kraftlinjen mellom Surnadal og Sunndal. Også tidligere har det gått flere ras i dette området. (©NTB)

På forsiden nå