- Jeg er blitt god til å gjøre intervjuer uten å si noe som helst

Jens Stoltenberg nektet å si noe om Nato-jobben da han innledet Arbeiderpartiets landsstyremøte.

Ap-leder Jens Stoltenberg avsto fra å kommentere drøftingene om hvem som skal bli NATOs nye generalsekretær da han torsdag talte til partiets landsstyre.

Saken oppdateres.

Arbeiderpartiets partileder Jens Stoltenberg fordømte Russlands invasjon på Krim da han i ettermiddag startet sin tale til landsstyret som er samlet i Oslo.

- Farlig og uavklart

- Det er en farlig og uavklart situasjon. For første gang siden andre verdenskrig har et europeisk land invadert et annet land med makt, sa Stoltenberg og fordømte invasjonen i harde ordelag.

- Men situasjonen på Krim må løses med diplomatiske virkemidler, ikke militære, sa mannen som, ifølge mange kilder, er påtenkt jobben som Natos nye generalsekretær.

For også Stoltebergs rolle som partileder er uavklart om dagen. Det gikk et støkk i salen da partilederen helt i starten av sin tale tok opp Natos generalsekretær-jakt.

- Blant Natos medlemsland foregår det nå drøftelser om hvem som skal bli ny generalsekretær. Denne prosessen er ikke avsluttet, sa Stoltenberg – før han slo fast at det ble feil av ham å kommentere meldingene om at han er aktuell til stillingen.

Ville ikke si noe

- Av respekt for Arbeiderpartiets organer og prosessen i Nato blir det feil av meg å kommentere dette nå, sa Stoltenberg  og fikk salen til å le godt da han forklarte at han har utviklet ny kunnskap om å gi intervjuer uten å si noen ting.

- Jeg er blitt god til å gjennomføre intervjuer uten å si noe som helst. Det er en egenskap jeg visste jeg hadde, men nå er den utviklet til nye høyder og nye prestasjoner, sa Stoltenberg til stor latter.

Jens Stoltenberg på talerstolen tirsdag.  

Jens Stoltenberg på talerstolen tirsdag.  

På forsiden nå